Burdur'da afet ve yangınla mücadele oyunları yarışması yapıldı

MAKÜ stadyumunda iki gün süren ve 17 üniversitenin acil durum ve afet yönetimi programı öğrencilerinden oluşan takımların yarıştığı yarışmada 6 takım finale yükseldi.

Final etabında Fire Ball, Efzel, Akdeniz, Fikir 75, Fight Back ve Ay Yıldız takımları yarışırken; Çeşitli oyunların yer aldığı parkuru en kısa sürede tamamlayan takım ise Team 75 oldu.

Ardahan Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinden oluşan 75. Takım, şampiyonluk kupasını Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve MAKÜ Rektörü Hüseyin Dalgar'ın elinden aldı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Şefi Mehmet Ali Ballak gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen İtfaiye Oyunları'na çok sayıda Türk üniversitesinin ilgi gösterdiğini söyledi.

Tüm takımların kıyasıya mücadele ettiğini belirten Ballak, “Bu oyunları düzenlemekteki amacımız Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü'ne, itfaiyeciliğe ve afet yardımı mesleğine olan ilgiyi artırmaktır. Ayrıca bu bölümde okuyan öğrencilerin; Okudukları bölümün eğitim gerektiren bir bölüm olduğunun bilincindedirler.” konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir