Siyasi partilerden karşılıklı bayram ziyaretleri

CHP ve MHP heyetleri, partiler arası Kurban Bayramı kutlamaları kapsamında AK Parti'yi ziyaret etti. Ziyaretçileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet karşıladı.

AK Parti'yi ilk kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki bir heyet ziyaret etti.

Bayram kutlamalarının ardından konuşan Belçikalı Uygur, Gazze'de devam eden soykırımın gölgesinde bayramın acı tatlı geçtiğini hissettiğini söyledi.

Bayramın Gazze halkının ve tüm mazlum bölgenin kurtuluşuna vesile olmasını temenni eden Uygur, şöyle konuştu: “Gazze'de yaklaşık 37 bin masum sivil, kadın ve çocuk katledildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde soykırıma son verilmeli. Bir an önce uluslararası hukuk uygulanmalı, insani yardım ve Filistin desteklenmelidir.” “İki devletli çözüme ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz da Türkiye'de ve dünyada herkesin bayram tadında bayramlar yaşaması temennisinde bulundu.

Yavuzyılmaz, öncelikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle çoğu vatandaşın tatili tatil tadında yaşayamadığını vurguladı ve şöyle konuştu:

“Maalesef vatandaşlarımızın çoğu 'eski bayramları bilirsiniz' diye başlayan cümleleri söylemek zorunda kalıyor. Dedeler, büyükanneler ellerini öpmeye gelen küçük çocuklara harçlık verebilmek istiyor. Derin ekonomik kriz nedeniyle. Ülkemizin bulunduğu yerlerde küçük bir azınlık şu anda tatil beldelerine ulaşmayı başarıyor “Alışveriş merkezlerini doldurabiliyorlar ama ne yazık ki çoğu asgari ücretin düşük olması ve asgari emekli maaşının geçim sınırının çok altında olması nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyor. Daha iyi bir tatil geçirmek ve çocukların yüzünü güldürmek için Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmesi gerekiyor.”

Yavuzyılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gazze konusunda dünya liderlerine yaptığı çağrılar ve onlara gönderdiği mektupların bulunduğunu anımsattı.

Liderlere gönderilen mektuplara yanıt alınmaya başlandığını belirten Yavuzyılmaz, Filistin'i tanıyan ülke sayısı arttıkça sorunun ortadan kalkacağına inandığını vurguladı.

AK Uygur Partisi Genel Başkan Yardımcısı ayrıca Kovid-19 süreci, Ukrayna-Rusya savaşı ve büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremi nedeniyle vatandaşların fiyat artışlarından etkilendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman “enflasyon nedeniyle vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” dediğini anlatan Uygur, şöyle konuştu:

“Devlet tüm kaynaklarını vatandaşlarımızın koşullarını iyileştirmek için kullandı ve bundan sonra da kullanmaya devam edecek. Olumlu ekonomik veriler gelmeye başladı. Uyguladığımız ekonomi politikasının olumlu etkilerini ülkemiz üzerinde görmeye başladık. Personelimiz bunu yapabilecek kapasitedeyse vatandaşlarımızın refah düzeyini artıracak irade ve kabiliyete sahibiz: “Onların yüksek yaşam pahalılığından daha az etkilenmeleri için mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. “

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın önümüzdeki dönemde asgari ücretin iyileştirilmesi konusunda beklentisi yüksek. Asgari ücrette iyileştirme yapılmazsa ses vermek için sahada olacağız. Vatandaşlarımızdan, AK Parti olarak bayramda tüm asgari ücretlilere güzel haberler getirmenizi diliyorum.” “Bunu kiralanan işçilere veriyorsunuz.” dedi.

Popüler İttifak

AK Parti, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki bir heyet tarafından ikinci kez ziyaret edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Uygur, İslam aleminin, MHP camiasının ve 85 milyon vatandaşın Kurban Bayramını kutladı.

Uygur, hacca giden vatandaşların dualarının kabul edilmesini ve bayramın zulm altındaki coğrafyaların özgürleşmesine vesile olmasını istedi.

Genel ve yerel seçimleri geride bıraktıklarını hatırlatan Uygur, şöyle konuştu: “İlke ve idealler etrafında toplanan, odağı gelecek olan bir Cumhur İttifakı olarak milletimizin güçlü desteğiyle emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizi Türkiye Yüzyılının hedeflerine ulaştırmak.” değerlendirmesini yaptı.

Sadir Durmaz da Uygur'a samimi misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek bayramını tebrik etti.

Bayramın Gazze başta olmak üzere zulme maruz kalan tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni eden Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye açısından bakıldığında bu mücadeleyi ilk veren ülkemiz, hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız… Bizler parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bu konuda attığı adımları sonuna kadar sonuna kadar destekleyeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi Cumhur İttifakı direniyor ve Türkiye güçlü kalıyor.” Türkiye'nin sorunlarına destek vermekten en ufak bir tereddütümüz yok. Seçimleri geride bıraktık. İstikrarı yeniden tesis etmek gerekiyor. Seçimsiz süreci Türkiye'nin ve komşu coğrafyamızın sorunlarının çözümü için bir fırsata dönüştürüyoruz. Bu yönde atılacak adımları elbette destekleyeceğiz. Bu durum ülkemize, milletimize, devletimize zarar vermesin Rabbim bize bir bayram daha nasip ettiği için.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir