Aliyev ve Fidan Ermenistan'la ilişkileri görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde bir araya gelen Aliyev ve Fidan görüşmesinde, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) vesilesiyle Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan liderlerinin katıldığı üçlü zirve düzenlendi. Kazakistan'ın başkenti Astana'da toplanan Devlet Konseyi Devlet Başkanlarına, bu üçlü iş birliği sürecine ilişkin bundan sonraki toplantıların devam edeceği hatırlatıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile varılan anlaşmaya göre Erdoğan'ın Türkiye-Hollanda maçına katılmak üzere Almanya'ya gideceği ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da Türk Teşkilatı'nın resmi olmayan devlet başkanları zirvesinde hazır bulunacağı belirtildi. . Şuşa'da United'ın (TDT) temsil edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Azerbaycan ile Türkiye arasında imzalanan Şuşa Deklarasyonu ile Türk dünyasındaki birlik ve beraberliğin önemine değinilirken, Aliyev ile Fidan'ın Azerbaycan-Türkiye ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerini müzakere ettiği vurgulandı.

Fidan, yarınki zirve öncesinde TDT Dışişleri Bakanları Konseyi'ne katılacak ve zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a eşlik edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir