Teflon gribine dikkat! Meğer herkes aynı hatayı yapıyormuş… Alzheimer, demans ve kanser riskini artırıyor.

Teflon yalnızca çizildiğinde tehlikeli değildir. Tüm bu korkunç hastalıklar ve belirtiler, Teflon'u boşken ısıttığınızda ortaya çıkar. Teflon gribi denilen bu durum bu şekilde ortaya çıkar. Adı grip olsa da soğuk algınlığı olarak başlayan belirtiler, öngörülemeyen hastalıklara dönüşebiliyor. Teflon gibi zehirli gazların solunmasıyla oluşur. Bu nedenle dikkatli olmanız gerekir. Dikkatli olunmadığı takdirde kansere yol açabilecek durumlara neden olabilir.

KANSER, ALZHEİMER VE DEMANS RİSKİ

Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Teflon tavanın yanlış kullanımından kaynaklanan hastalıklarla ilgili ATV Ana Haber'e konuştu. Abdullah Kansu, şöyle konuştu: “Hastalar öksürük, nefes darlığı, halsizlik, kas ağrısı gibi şikayetlerle başvurabiliyor. Özellikle nörolojik hastalıklar açısından Alzheimer, demans gibi rahatsızlıkların da hastalarla birlikte ortaya çıkabildiğini biliyoruz. , nefes darlığı, halsizlik ve kas ağrıları Teflon “Yanlış kullanıldığında ve uzun süre ısıya maruz kaldığında bu rahatsızlıkları yaşayabiliriz. Etkilerinin hematolojik maligniteler üzerinde oluştuğu bilinmektedir.” ifadelerine yer verdi.

TEFLON TAVALARI BOŞ DURUMDA ISITMAYIN

güveç

“Sebzeleri bir taraftan keseyim, diğer taraftan ocağı açıp tavayı ısıtayım” diyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu olay Teflonun etkisine neden olur.

Peki bu hastalığa yakalanmamak için Teflon'u nasıl kullanmalıyız? Teflonun doğru kullanımını adım adım anlatan Gıda Mühendisi Samet Şahin, “Tavayı ateşe verdikten sonra içerisine yağımızı veya tereyağımızı koyuyoruz. Yüksek ısıya ulaşmasını beklemek lazım, aslında beklememek daha sağlıklı.” dedi.

Yemek pişirirken pencerenin veya aspiratörün açık bırakılması da hayat kurtarıcı bir önlemdir.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir