Ordu'da Akkuş tescilli şeker taneleri ekildi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Akkuş Ziraat Odası'nın Ceyhanlı İlçesi'ndeki bahçede düzenlediği törende yaptığı konuşmada, Akkuş şeker tohumlarının hem üretimini hem de pazar payını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalarla Akkuş Şeker Fasulye adında yeni bir markanın ortaya çıktığını belirten Güler, şöyle konuştu: “Bu koltukları getirdiğimizde şu anda üretilenin iki katı kadar boş alan var. Üretim, üretim iki katına çıkacak. Biz de bunu özel sektörden almak istiyoruz.” Sırada insanlar var.” dedi.

Daha önce paketleme tesisi kurduklarını hatırlatan Güler, şöyle konuştu: “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızla birlikte Ankara'da olacağız. Orada size Akkuş fasulyesini anlatacağım. Bu küçük bir tanıtımla yapılıyor. Gerçekten dünyanın en iyi fasulyesidir. Avrupa Birliği'nde coğrafi işarettir.” “Bunu elde etmek için çaba gösteriliyor, böylece dünya biliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından, kendine özgü erken pişen, kabuksuz tadı, aroması ve kokusuyla bilinen ve 2010 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescil edilen fasulyenin tohumları toprağa ekildi. .

Törene, Akkuş Kaymakamı Ahmet Tokaç, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ve üreticiler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir