Amerika Birleşik Devletleri stabilcoinleri benimseme konusunda diğer ülkelerin gerisinde kalıyor

ABD, BTC spot borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) piyasaya sürülmesinden bu yana rekor Bitcoin faaliyeti gördü. Ancak Chainalytics'in 17 Ekim tarihli raporuna göre, ABD'de stabilcoin benimsenmesi 2024 yılında küresel pazarlara kıyasla yavaşladı.

ABD piyasaları bu yıl stablecoin aktivitesinde önemli bir değişim gördü. 2023 yılında ABD tarafından düzenlenen borsalarda stabilcoin işlemlerinin payı yaklaşık %50'ye ulaştı. Söz konusu rakamlar 2024 yılında yüzde 40'ın altına düştü.

Chainalytics'in Kuzey Amerika'daki kripto para birimi benimseme eğilimleri hakkındaki son raporuna göre, ABD dışındaki düzenlemeye tabi borsalardaki stabilcoin işlemlerinin payı geçtiğimiz yıl %60'ın üzerine çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki düzenlenmiş ve düzenlenmemiş borsalara stabilcoin girişlerinin payı. Kaynak: Zincir Analizi

Chainalytics, bu değişikliğin ABD stabilcoin aktivitesinde keskin bir düşüşe işaret etmediğini, bunun yerine stabilcoinlerin gelişmekte olan pazarlarda ve ABD dışındaki yetki alanlarında hızla genişleyen rolünü yansıttığını vurguladı.

ABD doları destekli kripto varlıklara yönelik küresel talep arttı

Küresel stablecoin kullanımındaki değişime neden olan faktörlerden biri, özellikle stablecoin'lere sınırlı erişimi olan ülkelerde ABD doları destekli varlıklara yönelik küresel talebin artması oldu.

Raporda, ABD Merkez Bankası'nın resmi tahminlerine göre 2022 yılı sonuna kadar 1 trilyon dolardan fazla ABD doları banknotunun ABD dışında tutulacağı belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Tether, Stablecoin, Politika

ABD tarafından düzenlenen ve düzenlenmeyen borsalardan alınan stabilcoinlerin değerindeki artış. Kaynak: Zincir Analizi

Amerika Birleşik Devletleri dışında stabilcoin kullanımının artması daha geniş bir eğilimin altını çiziyor: Küresel piyasalar, değer deposu olarak ve daha ucuz işlemler için giderek daha fazla ABD doları destekli stabilcoinlere yöneliyor.

İlgili: AB MiCA Tasarısı Küresel Stablecoin Düzenlemelerini Şekillendirecek – Binance

Chainaliz verileri, Ekim ayı başlarında Cointelegraph'a, stabilcoinlere yönelik ana talebin ABD yerine Arjantin, Türkiye ve Vietnam gibi gelişmekte olan ekonomilerden geldiğini söyleyen Tether CEO'su Paolo Ardoino'nun görüşlerini yansıtıyor.

Düzenleyici belirsizlik ABD liderliğini tehdit ediyor

Stablecoin'leri ve dijital varlıkları çevreleyen düzenleyici belirsizlik, ABD'nin stablecoin'leri benimseme konusunda diğer ekonomilerin gerisinde kalmasına katkıda bulunan bir başka faktördür.

Chainalytics'e göre, stablecoin firması Circle, Amerika Birleşik Devletleri'nde net kripto para birimi düzenlemelerinin bulunmamasının, Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki finans merkezlerinin daha uygun düzenleyici ortamlara sahip stablecoin projelerini çekmesine olanak sağladığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri, Tether, Stablecoin, Politika

Haziran 2024 İtibarıyla Küresel Kripto Varlık Dağılımı. Kaynak Zinciri Analizi

Circle sözcüsü raporunda “ABD'nin dolar bazlı stablecoin'lere yönelik düzenleyici çerçevesinin bulunmaması Amerikan çıkarları için bir tehdit oluşturuyor” uyarısında bulundu.

Chainaliz, daha fazla ülke stabilcoin benimsenmesini teşvik eden düzenleyici çerçeveler geliştirdikçe, ABD'li politika yapıcıların harekete geçme baskısının arttığını söyledi.

Mağaza: “Peter Todd Satoshi'dir” Kadar Gözden Kaçan 10 Kripto Para Teorisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir