2024 yerel seçimlerinde oy kullanmamanın cezası nedir? 2010'da 22 TL, 2023'te ise 300 TL… Merak konusu

Türkiye'de seçim kanunlarına göre oy vermek zorunludur. Ancak bu yükümlülüğün ihlaline ilişkin cezalar belirli kurallara tabidir.

Sayılı kanunun 25. maddesine göre. 298 sayılı Seçim İşleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Temel Hükümler Hakkında Kanun'a göre seçimlerde oy kullanmak yasal zorunluluktur. Oy verme işleminin yapılmaması durumunda YSK cezai işlem başlatıyor.

2010'DA 22 TL VARDI

2010 yılında yapılan açıklamada oy kullanmamanın cezası 22 TL olarak açıklandı.

2023'TE 300 TL'YDİ

Ancak 2023 siyasi seçimlerinde oy kullanmayanlara verilecek ceza 300 lira olarak belirlendi. Oy kullanmayan seçmenlere cezai tebligatlar gönderilmekte ve ödeme işlemlerinin Maliye Bakanlığı, PTT gibi kurumlar aracılığıyla yapıldığı bilinmektedir.

Kamu hizmetlerinden men edilenler, Silah altında bulunan özel kişiler, onbaşılar, müfreze çavuşları ve askeri öğrenciler, Taksirli suçlar dışındaki kasten suçlardan hüküm giymiş olanlar.

Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildiMilli Savunma Bakanlığı duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Aniden bıçağı çıkardı ve kendi boğazını kesti!  Bir gün bu korkunç haberle uyandı.Aniden bıçağı çıkardı ve kendi boğazını kesti! Bir gün bu korkunç haberle uyandı.
Korkunç kazanın görüntüleri dehşete düşürdüKorkunç kazanın görüntüleri dehşete düşürdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir